Fresky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spala som už so štenicou , teraz spím s kliešťom.

Pred pár rokmi som sedela na posteli na intráku . Okolo papiere , noc, tri spolubývajúce sladko vyfukujúce sny /jedna koketne smejúca sa/ , ja v tureckom sede na perine. Sedím a čumím do tých papierov, za oknom február a zrazu si to kolo mňa /po mojej perine !/ razí chrobáčik.
Kukám na neho fascinovaná , že ešte je niekto hore a že kam sa vybral. Píšem , že fascinovane, ale ja hmyz nenávidím, takže tým druhým spôsobom fascinovane. Teda tým, ktorým sa snaží zistiť, čo taký zmrdko chce v mojej posteli o takom čase.
     No a i keď obyčajne vraždím, vravím si , šak nebudem vraždiť takto v krásnej zasneženej noci. Nuž som urobila frčku z prstov , podišla frčkov k chrobáčikovi a odfrkla ho do diaľky za posteľ. /Šoupla bába hovno pod postel a řekla je tady pořádek/
       Samozrejme,že krátka úvaha o tom , čo za chrobáčika sa asi tak môže na internáte prechádzať po posteli uprostred treskúcej zimy by onehdá prišla vhod. Ale táto úvaha  prišla vhod až vtedy, keď som  sa asi za dva mesiace zobudila a na bruchu sedem kusancov od štenice ! Síce mi chvíľu trvalo ale sedem vpichov a potenciálny škodník sa za chvíľu zo spomienkou spojili v jasnú identifikáciu zdroja.
        A zdroj kusanocv nešiel po mne len tak ledabolo,ale regulérne sa mstil . z celej izby doštípal len mňa a môjho frajera, až kým sa nenapil dosýta a neuložil sa k spaniu. Peter samozrejme švacnutý svojím iným spôsobom , keď počul moju historku , okamžite chcel aby som mu sľúbila , že ak ju ešte stretnem /bavíme sa o štenici, on o nej , akoby sme mali ísť splu na kávu/, tak určite ju nemám nechať ujsť , že ju chce.
Akurát že medzi tým na neho štenica ešte posledný krát zaútočila a tak nakoniec našu izbu nahlásil ako zaštenicovanú .
Do našej izby malo na druhý deň nabehnúť komando a mala byť vyudená .
A tak si ležím posledný deň pred odštenicovaním a aby toho nebolo málo , zase noc perina a koketný smiech Ivy , a štenica-kamarátka si to razí mojou posteľou. Už poučená z obrázkov, jasne som ju rozoznala a šup ju do pohára. Peter dostal svoje zvieratko a náša izba i tak skončila oblepená izolepou kvôli niekoľkým divokým dymovniciam . I tak si myslím, že žiadna ďalšia tam nidky nebola, ale túto hypotézu mi nikto nechcel veriť. Ja ale viem svoje.

        Isteže štenica nie je jediná s kým sa dá spať, šak všakovatého hmyzu je do bludu, i keď podobného rázu ich až tak veľa neni. Ja ale zbieram všetky skúsenosti, viete ? Mám široký záber. Okrem toho hmyz neznášam . Jak sa začne hmyz hýbať /žiť, množiť a ľubobolné dostupné sloveso/ začnem byť nervózna. Je príliš všesmerový. Zrazu pristane na kolene, alebo v hlave , ble.
    V poslednom čase tuhnem v kdejakej pozícii s foťákom. To je ako byť volavkou pre všetky tie krvy a teplo žíznivými druhmi planéty. Stále sa oprašujem, zdvíham nohavice, už aj keď sa len chlp zachyti o material a skúmam, ci po mne daco nelozi. Priznávam, už som si hovorila, že začínam byť z toho trochu psycho a tak už to kontrolujem kontrolovanie a kontrolujem riedšie :D
    Včera sedím za kompom a zase ten pocit, že dačo po mne lezie po stehne. Vravím si neblblni ale neodolám, odtiahnem nohavice a veruže  liezol ! Kliešť! Fuj tak som ho odfrčkovala okmažite na zem, a vrhla sa naň papierom. Chvíľu sme bojovali >:D Papierom som ho nakoniec pripučila /nerozpučila, lebo to fuj neviem/ . Potom som ho nabrala na papier ako na lopatku a chcela ho zničiť, hneď jak to poviem ségre.  Nuž som odišla do haly a kým som sa vrátila s pyšným egom , mŕtvy kliešť odišiel. Odišiel ! On to normálne na mňa zahral, že je mrtvý. Prisahám, že keď ležal na papiery bol mŕtvy . Ocko tiež neverí ... :( Je mi jasné, že keby som bola bojovníčka, určite by ma súper oblbol tiež hrou na mrtvého .Ach.
    Takže ja s nutkavou kontrolou skúmať, či po mne nelezie dačo a kliešť s nutkavou potrebou liezť po dačom. Hej, niekto rád bigbrother, niekto psychohry doma. Ja psychohry doma . Teraz očakávam , že sa ráno zobudím a kliešť cicvor bude po mne brousiť a hľadať si najcic-miestečko abo horšie už bude napitý na najcic-mistečku. Boreliózu zatiaľ ignorujem ..

Neviem, čo povedať na svoju obranu , Ach! v oboch prípadoch proste som mala možnosť zvoliť smrť definitívnu a v oboch som zvolila život ;)
Ja neviem , či som tak dobrá alebo tak blbá. A vyhnite sa odpovedať mi na tú rečnícku otázku, ak chcete byť so mnou kamaráti :DDD

Niet nad zábavu | stály odkaz

Komentáre

  1. a ktore
    je najcic miestecko na tebe? ;)
    publikované: 09.06.2008 12:24:34 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no, aj ja by som to rád vedieť ;-))
    publikované: 09.06.2008 12:28:51 | autor: Sagi :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. típí
    ja ti fakt neviem , ja sa veľmi neciciam :D
    publikované: 09.06.2008 12:29:29 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ja som mala kliesta raz :(((
    rovno pod prsom..somar neviem ako sa tam dostal.. najlepsie bolo ale ze som mu otrhla len hlavu :)) aaa teda som musela odpochodovat do nemocnice..ale oplatilo.. veeeeelmi sympaticky mlady doktorko mi ho s radostou vybral :D tot moja story s hnusnym kliestom...

    inac proti hmyzu nic nemam :P
    publikované: 09.06.2008 12:30:19 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tsss...promiskuitna?..:))))
    davaj pozor,aby ti niekto z nich neprischol..:)))
    publikované: 09.06.2008 12:32:04 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ja len to čo včera...
    :D :D :D
    publikované: 09.06.2008 12:35:39 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :-))
    s napätím budem očakávať pokračovanie o tom, ako sa kliešť udomácnil na niektorom z pre neho nejneodolateľnejších miest :-))

    ps. Potom ho vyfoť! :-)
    publikované: 09.06.2008 12:44:01 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. chcel by som byť kliešť ;)
    publikované: 09.06.2008 12:58:48 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. stenica?
    ja som to tiez mal..ale vola sa to PLOSTICA..nocna mora..nikdy viacej..
    publikované: 09.06.2008 13:49:53 | autor: jurko (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. súhlasím :)
    ani ja nezabíjam živé tvory :)
    aj keď som to minulý rok musela porušiť, lebo sa nám do jadra nasťahovali asi 3 milióny mravcov.:( bola som donútená použiť biolit, keď nechceli odísť dobrovoľne :(
    publikované: 09.06.2008 13:55:40 | autor: janusha (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ako absolventka
    prednasky z parazitologie mozem akurat konstatovat, ze stenice su a vzdy boli najvytrvalejsimi obyvatelmi intrakov... a v pripade starsich matracov neradim divat sa dovnutra;)
    publikované: 09.06.2008 14:09:34 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  12. niektorych spoluobyvatelov posteli si nevyberieme:)
    mne nasa macka doniesla nad ranom do postele netopiera,neviem, ako sa dostal na balkon, ona ho chytila a dala ku mne na vankus, prebudil ma priserny piskot, otvorim oci a pri mne upiri ksichtik, nuz este zijem, ale bola som na pokraji:)
    Kedysi mi deti vlozili pod perinu hadov, nastastie gumenych, ale kto to mal v noci rozoznat? Prebrala som sa na nieco hybajuce sa pri mojich nohach, nuz, susedia sa vtedy asi prilis nevyspali:)))
    A este toho boloooo....
    publikované: 09.06.2008 15:16:15 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Mne by to dlho netrvalo
    a uvedený hmyz sa viac nepohne...:))))
    publikované: 09.06.2008 20:50:05 | autor: Jan (e-mail, web, autorizovaný)
  14. kiti :))
    doktor nedoktor, naposledy som bola s dvoma (ked som mala obdobny utok) a schytala som kliesta na mieste , kde ani jednemu sa mi ho nechcelo ukozavat ;) Ta som im slohla klieste a sla na to sama radsej. uf
    Odporne :)
    publikované: 09.06.2008 21:15:57 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  15. ellie
    :DD hej, to docista promiskuitny mod s tym hmyzom . A dik za varovanie, ja pevne dufam, ze nebudu mat cas sa o mna obtriet, nie to este aj prischnut , ble :)
    publikované: 09.06.2008 21:17:22 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  16. em, rusalka, teidmund
    em > no , dla teba asi bol vzkrieseny co :), sak ked umrel a nebol ?

    rusalka > jaaj rusalka, ty betarka ! :)

    teide> nemozes byt kliest, vela sa chvejes, furt by si padal pri cestovani :D
    publikované: 09.06.2008 21:20:29 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  17. jurko, janusha
    jurko > uplne si viem predstavit , uplne chapem ... a fuj, plostice :)

    janusha > jemin, ta to ste mali hotove terno . Mravci sice nevyzeraju odpudivo v malom mnozstve, zato ked ich je viac to jak vlna za vlnou sa vali . Kazdopadne dufam, ze ste im to nandali :)
    publikované: 09.06.2008 21:22:25 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Zdárek Sygonita narcisová
    zrovinka na tento článok myslím,kedže som pochytil kliešťa..ej držal sa týpek,ale slivka ho premohla ;)
    publikované: 09.06.2008 21:23:01 | autor: pod altankom (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. kiinka
    ta dievca zlate, ja radsej aj pri prezliekani paplonov na intraku sa snazim nemat oci otvorene nie to do madracov liezt :DDD bakane .
    Pocuj, a ked sa vyznas, jak sa ho zbavim ? Alebo ako ho nalakat ?
    Na nieco ine ako som ja ;)
    publikované: 09.06.2008 21:24:18 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  20. hanik , netopier ? jémin
    no tak hani , netopierom si to úplne zabila :) Mne akurát holub vletel do izby, ked som spala a som vybehla po zdeseni na trepotajuce kridla okamzite mimo ... netopiera ! ta to hotova katastrofa.
    Možno típí by ešte potešil po ránu na vankúši ale netopier najsamnaozajstnejší ... brrr :)
    Si hrdinka v mojich očiach :DDD
    publikované: 09.06.2008 21:27:41 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Jan
    šak toto ... bojujem s vlastnými drakmi ::) iní by ani slovkom sa neobtreli o to a už by boli potvorky minulostou.
    ja musím články písať, škrabať sa a očakávať ďalší vpich :DD
    publikované: 09.06.2008 21:30:00 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  22. teid veľký bojovník :)
    ajajáj a už je to tady.
    Ale aspoň férovo si ho našiel a nemusíš sa obzerať po tom, čo ti spadne vlas na plece, či to neni ON . Každopádne dobre , že si slivkou oné ho vydusil . I ja budem musieť ňáky drink tomu môjmu vybaviť .
    publikované: 09.06.2008 21:35:30 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  23. ešte sa nič nestalo a už sa pochovávaš trdlo :)
    publikované: 09.06.2008 21:41:12 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  24. emulatko
    a deze si to precital ? ;)
    Si pisal o slzach ruzi a som umrela s padom posledneho lupena ci co ? :D
    publikované: 09.06.2008 21:44:28 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  25. do kelu:)
    to su komenty:))))
    Neviem vybrat najsamlepsi, ci tento:
    teide> nemozes byt kliest, vela sa chvejes, furt by si padal pri cestovani :D
    a ci:
    Si pisal o slzach ruzi a som umrela s padom posledneho lupena ci co ? :D
    fakt si dobraaa:)))
    publikované: 09.06.2008 22:09:48 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. sygon..si mi dala
    celú cestu busom , ked som to čitala som sa začala poškravávať po hlave a kade tade, lebo tie Tvoje klieštovité písmenka vošli pod moje .. aj gate:) tak už píš prosím len o šume lístia, o vtákoch ( to ja rada):)))) vtáka...
    publikované: 09.06.2008 22:17:09 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  27. vikus :)
    haha, mršky písmenka kade tade chodili :)) ?
    Šum lístia a vtáci sú už vybité témy - jedno u rusalky , druhé u podlahára :D
    publikované: 09.06.2008 22:41:43 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  28. dobre..
    tak daj toho vtáka... riadne zazobaného:)))
    publikované: 10.06.2008 09:08:37 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  29. ehm,ehm..
    poprosim o pozornost, cas na moju prednasku nastal:D

    a) stenice, po slovensky rezko plostice, sa proste nastahuju a zbavit sa ich velmo tazko, to musia nastupit na rad specializovane firmy. hlavne sa nesmie hybat s nabytkom a treba kontrolovat veci, co odnasas, aby si ich nerozniesla niekam dalej. jedinou vyhodou je, ze aj ked je stipnutie neprijemne, tak v nasich zemepisnych koncinach by nemalo byt nebezpecne, co sa tyka prenasanych chorob; inak su typicke splostelym telom, ktore proste ani topankou nezabijes, takze radim odchytit rukou a s pozitkom trhat nozicky, potom hlavicku a taaak a vobec nie som sadistka, ale neznasam akykolvek hmyz:D

    b) kliest - tak tu uz nastava vacsie riziko, tieto male svinstva prenasaju kliestovu encefalitidu, proti ktorej sa da ockovat, a lymsku boreliozu, kde mas proste smolu... kazdopadne, ak si kliesta vyberies do dna od toho, ako sa vryl pod kozu, hajzel odporny, tak by ti nemalo nic hrozit,este nevylucuje ziadne latky, staci na miesto aplikovat jodovu tinkturu - take zlte smrdiace, ktore na rozdiel od alpy prenika tkanivom a preto zabija pripadne bakterie a svinstva od kliesta. kazdopadne, hlavne je, aby si kliesta pred tym nenatierala olejom ani mydlom, co casto ludia robia, aby isiel lepsie von, pretoze kliesta to bud nahneva alebo zabije, tak ci tak, v sebeobrane, pripade ako mrtvolny reflex sa vygrcne a ak bol nakazeny, tak si v haji...

    PS: budme radi za nasich kliestov, jeden znamy mi hovoril, ze ked bol v Grecku, tak chytil greckeho kliesta, ktory je obrovitansky a ked sa nasaje, tak jednoducho uz nejde von, takze ho musel vyrezavat aj s kusom svojho masa... chutne...

    Dakujem za pozornost;)
    publikované: 10.06.2008 13:41:19 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  30. ehm, ehm...
    este kusok pozornosti ziadam:

    to ze ma clovek kliesta aj dlhsie, neznamena, ze by si mal ist hned vybavovat nahrobok, casto sa stava, ze nasa imunita bakterie a viry zabije, aj ked je to nebezpecne, tož niektori (nie moj pripad) maju jednoducho vymakanu imunitu a aj keby mali sto kliestov, tak nemusi im byt vobec nic... inak by nam tu uz polovica polovnikov a bacov vymrela, kedze vacsina ma taky pristup, ze to odpadne samo casom:P
    publikované: 10.06.2008 13:44:42 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  31. kii
    ta to som nevedela, ze nema sa natierat ...
    a dufam, ze toten moj s borelkou nic nema :)
    a nevedela som ze stenica je plostica , v mojich predstavach bola plostica daco inde, take velke a ploske :D
    ps: dik za pristavenie odborne :J
    publikované: 10.06.2008 14:16:51 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014