Fresky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Uväzni si legálne svoje zvieratko

Dlho zvažujem, ako kriticky zaradiť seba do tejto témy. Ešte neviem.
Takže to skúsim popísať.

Ľudia sa obklopujú zvieratami beztrestne.
Jedna rasa si proste našla inú /iné/ aby si kompenzovala svoj pocit prázdnoty, samoty a nedostatok lásky. Ak som sa niekedy pozastavovala nad tým, či je správne mať psíkov v bloku, dnes sa pozastavujem nad tým, či existuje zviera , ktoré patrí do bloku, na obojok, do klietočky, do domčeku do haly a tak ...

   My máme mačky, jedna - Félix, prišiel sám v zime. Bol malý, plakal a bol hladný. Po troch dňoch nás uplakal.
Po pár týždňoch už behal po hale a neskôr pozeral Narniu z kresla. Po čase ako bonus bol vykastrovaný, čo mi doteraz príde šialené a píšuc o tom ma prepadá hrôza z toho, že by si ma takto iný druh láskavo osvojil a pak mi orezal prsia a zašil vagínu v spaní. Ale ... mali by sme tu mačiat ... Mno ale o kastrácii niee. 
   Kocúri sa tlčú tak, že je človeku zle z toho. To jeden nikdy nevie, či dojdu bez oka, s polkou ucha, plus nikdy neviete či sa niekomu Vača cica nezapáči a ako to už chodí v ľudskom rode, beztrestne si je neochočí, po prípade si ju rovno veľkoryso vezme do bytíku bez hľadania majiteľa, ktorý zjavne existoval pri pestovanej mačke. Pak ju veľkoryso zavrie a nechá si ju vrnieť na nohách, čo jej v nudnom väzenskom živote príde ako megafasa zvrat. Felo neni o nič inakší kocúr aj bez toho a chodil tak. Boli sme z toho chorí. Až nakoniec bol na tom dosť zle, faktže hej a tak došlo na  rozhodnutie , že nebude teda chodiť von v noci. S čím nebol spoko, lebo mačky sú spoko v noci von. Ale ta kus sa poflákala a drichmal . Ale ani to ho neuchránilo od nakladačiek a po poslednej fakt špatnej, kde mu na hlave vyrástla divná guľa plná hnisu, kus tam je vypelichaný furt, skoro prišiel o oko, bo mal škrabanec na nose a tak , došlo k ďalšiemu rozhodnutiu, že teda nebude von vôbec.

   Pak sme kúpili peknú a milú totálne nehladkaciu Ninu /a ja som bola za, bo bola pekná a som furt nespoko, že sa nechce dať hladiť , heh/, krásnu mačičku, ktorá nikdy nebola von, bo chovatelia také mačky majú vo volierach, z dôvodov, že takú mačičku by Vám nevrátil nikdo z láskavej ľudskej rasy a krom toho, sú moc drahé , naviac neviem jak úspešne sú take čiče voči riadne vychcaným dedinským.
A že teda sa postaví veľký výbeh pre mačičky. Tak sa stavia a za chvíľu bude. Budú mať fakt honosný výbeh .

Aj stromky a tak tam sú. Bude to skoro ako naozaj.

    A teraz k veci. Nina, ktorá nikdy nebola von , sa moc nevzpiera /ani vy by ste sa - ako bola v jednom seriály, kde otec väznil syna - toho po určitom čase nebol treba väzniť, lebo väzenie nosil v sebe /. Ale Felix, Felix plače od kedy zacítil jar furt.  Nedá sa to počúvať. Krom toho, že som vydržala sa dívať na jeho depresiu, to že pribral a začína vyzerať , jak vypasané prasiatko sa dá zniesť. Ale ten plač. /Kto neplače neznamená, že je spoko/

Už mi stačilo skuvínanie psov oboch susedov. Jeden bol láskavo v meter štvorcovej búdi, a druhý statný pes jak sviňa na reťazy. Tú šuchal po zemi zakaždým keď sa pohol .
Pak ešte ten vytlstlí zajac, čo som ho strážila jeden slečne týždeň. Ten snáď nebol nidky von. Bol tlstý a vravela som si, že to snáď nejde takto vykřmiť zviera. A tu hľa Felo, ktorý ujedá granulky Nine, ktorá je pre zmenu total chudučká, je to samé .
Pak ďalši kocúrci , čo poznám, jeden ma tuk v podbrušku, niekto nevie čo strašné sa mu udialo v lete ..
No proste ...

Záver : Neni to ok . Od zajačikov, vtáčiky, mačky, psov /tí ešte najviac znášajú človeka / , škrečky ... Jak môže vták byť v klietke ??? /doteraz moja najhoršia fóbia/ . Zvieratká sú super, ale niečo neni ok.
 
Tento článok bol testovaný na zvieratách.





Témy | stály odkaz

Komentáre

  1. tak my máme psa, našli sme si ho na ulici
    jak vyhodené štence, búdu má to hej, ale spí v nej kocúr, výbeh nemá, behá si kade chce, vzadu máme také diery, čo si furt noruje, že až no, mal by dostať po labkoch asi, ale on si nedá, hodí psí pohľad a je to v háji, sem tam si po murikoch lozí i na ulicu vybehne, keĎ sa mu zachce, šak on sa zas vráti (i ked mám niekedy strach, že sa i nevráti, ale tak, nemá utekať, keď sa chce vrátiť, že?). To lozenie sa naučil od mačiek, hlavne od našej bývalej, čo nám nosila mačence i 2x za rok (tej i mačence odchovával pes), teraz máme kocúra, ten mačence nedonesie, ale sem tam nejaké natrhnuté ucho asi hej, bo kastrovať a zavierať ho nemienim ... a vonku ako kastrát nemá šancu medzi dravcami, čo tam naokolo sú a mám dojem, že budeme mať i mačence; teda nie od kocúra, to by nešlo, ale od mačky, teda ona je taká, čo k nám veľmi nechodí, ale je tak na polovicu aj tak naša, bo ju mala tá naša bývalá mačka, čo nosila mačence 2x za rok a nikde sa moc neujala a začína a udomácňovať - což je podozrivé ... no uvidíme :) takže tak, asi si nás tá zver zas otestuje
    publikované: 29.03.2010 06:47:27 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. sygonitka
    musíš ty prísť na návštevu, aby si videla, ako správne zvery trpia... dvaja psy, vyvaľujúci sa v posteli, 4 mačky...úplná tryzeň...:DDD
    ...nikdy som nepochopila, aký má význam mať psa, keď je zavretý v koterci alebo uviazaný na reťazi...to už ako ustráži objekt??
    publikované: 29.03.2010 07:02:23 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Sygonka...
    človek je od prírody taký, že si chce všetko podmaniť - celý svet aj prírodu, bude chcieť aj Slnko si skrotiť... (-:
    publikované: 29.03.2010 22:25:18 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. čo ja viem
    aj mravce chovajú vošky kôli tej sladkej somarine čo vypúšťajú.. takže je to v prírode ok
    si nejaký precitlivelí..
    publikované: 31.03.2010 07:59:58 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Sygonka, suhlasim s tebou,
    nie je to ok. Vaznit a preinacit navzdory prirode hocijakeho tvora. Petulin pristup sa mi paci :-)
    publikované: 31.03.2010 22:00:55 | autor: misolietavec (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. a nas
    si adoptovalo nase zvieratko uplne polahucky, radi sme s nim uvazneni v jednej posteli, aj na voditku nas vodi - manzela, mne dava volnost ked laskavo poslucha a tak aj ja s nim spolu sa vencime do roztrhania tela, a hlavne ust v surokom usmeve od ucha k uchu, dospieva ale este stale nie je dospely, nedviha este labku a neviem kedy bude, mal by sa poducit od nejakeho skusenejsieho, a ked ze to este nevie, tak ani nezavyja, nevie po com ma tuzit, len sa nahana radostne za vsetkymi a vsetkym vonku, tesi sa zo zivota, jeden moj znamy stale ked nas vidi tak hovori, ze y sme otrokmi, ze my musime von ked to nas psica zela, takze neviem, kto koho vazni, mozno je to celkom naopak :)))))))
    publikované: 07.04.2010 08:47:00 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ved, to je prave to,
    psici vencia ludi... Na nabrezi Turca vidim ovela viac psiko-ckoveko dvojic, ako dvojic ludi. Spejeme k vyznaniam lasky psiemu rodu? Alebo sme naozaj tak "pod psa", my ludia k sebe?
    publikované: 08.04.2010 06:25:55 | autor: misolietavec (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. a presne
    preto nechcem mať žiadne zvieratko..
    publikované: 23.05.2010 23:27:44 | autor: janusha (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ty jo lasky
    sak ta zena si ho fakt kupila, Slnko, tys to uz vtedy vedel :)
    publikované: 15.01.2011 00:02:26 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  10. iviak
    jo , to ja som ;)
    publikované: 15.01.2011 00:03:06 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  11. kordelko
    psikom adoptovana, ako sa mi mavas ? :)
    publikované: 15.01.2011 00:03:59 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014