Fresky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tanec krehkých motýľov IV - Poker

„Bože, ja nie som predsa na ženy... Mám pocit, že snáď vie vojsť do človeka. A potom tak brutálne víjde, akoby tým odchodom vzala vždy so sebou kus duše. “

začiatok

„Zdá sa, že chvíľky zblíženia sa Natálii nepočítajú. Pár krát som sa tešila, že sa možno spriatelíme, ale vylezie zo svojej ulity len na chvíľu vždy. Potom cúva. Necúva. Potom sa správa, ako keby z nej nikdy nevyliezla. Niekedy rozmýšľam, či je to len voči ľuďom, ktorí ju nezaujímajú, alebo je taká úplne ku každému.“

Hrali karty s Kaťou v kuchyni. Smiali sa, od srdca, prebíjali sa. Kaťa vyhrávala. Natália zdute típla cigu. Hulila v kuchyni, len zavrela dvere. Nina prešla okolo, pozdravila sa im.Šla si spraviť párky.

-          Čo hráte ? – spýtala sa a oprela sa o pult.

-        Poker dievča – odvetila Natália vcelku normálne ale ani sa na ňu nepozrela. Nina rezignovala na konverzáciu, otočila sa  a keď vyberala párky z chladničky, počula Katine

-          Zahráš si s nami ? Vieš to hrať ? – Nina sa pozrela na Kaťu , nevrlý Natáliin pohľad odignorovala, teda skoro. Vlastne vôbec.

-          Trochu, zahrám si a rada, len sa najem – odvetila Kati, tá sa usmiala , Natália nepohla ani len chlpom na tvári. Vzala si párky , spýtala sa zbytočne, či si nedajú. Sadla si za stôl jedla a pozerala na hru.Musela sa kontrolovať aby na nich nezýzala. Poker je o tvárach, preto ju bavil, pretože sa mohla ako dieťa príliš dlho pozerať do tváre. A pozvoľna rozmýšľať. Natália prehrávala často, len sem tam vyhrala. Keď Ninu napadlo, že vyhrala po sebe dvakrát tretiu hru. Náhoda ? Štatistka náhodou vyhraje tretiu hru a potom opeť tretiu hru. Hm.

-          Ideme na vec ? – spýtala sa Kaťa, keď si sadla späť.

-          Ideme. – odvetila opatrne Nina. Natália sa pre istotu nedívala jej smerom. Potom dostala nápad.

-          Rada prehrávaš Natálko ? – opýtala sa nemiestne . – A ty Katko ? – usmiala sa na obe. Obe dievčatá sa na ňu dosť prekvapene pozreli. Zbystreli. Potom povedala Nina trochu hlúpo „Len žartujem ...“ . Ninu nebavili slabí súperi. A už vôbec súperi ,kde si jedným nebola istá, či vôbec hrá.

-          Dáme jej na prdel – vzala karty do rúk Natália, žmurkla na Kaťu a zapálila si. Rozdali nanovo žetóny, rozhodili sa karty a šesť ženských rúk uchopilo svoje karty a spod šiestich namaľovaných mihalníc sa nad stolom miešali skúmavo pohľady.

Natália bola ako žula ale ovládaná žula. Kaťa vyzerala hravá, jej tvár však krásne zavádzala, Nina bola jednoducho kľudná. Natálii nebol poker ani náhodou cudzí. A nehrávala ho o malé peniaze. Vyhrala niečo v svojom živote na pokri. Aj prehrala. Ale to bolo dávno. Potom už kúpila žetóny a o reálne peniaze nikdy viac nehrala. Ostala z toho len hra, zábava. Pri Kati hrávala len o jej úskoky, tie ju bavili. Nina ale bola divný súper, taký kĺudný, čistička mozgov. Usmiala sa  v sebe Natália sa na ňu dívala škarede, milo, hocjak, dokonca jej akože náhodou prešla po nohe nohou. Nič. Nina čistička. „Ja ťa ale sčítam Ninočka“, prebehlo Nate hlavou . A stalo sa tak. Nie na mimike, ale pohyboch prstov, prstenoch, prekladani noh, na sposobe stavkovania. Po dlhom čase, hrala Natália s vervou, oberala ich postupne. Vedela počkať, tlačiť, provokovať. Kaťa vypadla, odrovnala ju. Kaťa si vzdychla, že nemôže mať každý deň šťastie a šla vyloviť rádio a dovliekla ho do izby. Sledovala ticho hru.

Keď ostala Nine trenina pôvodného zisku, Natália prešla do brutálneho tlaku, srandovala, smiala sa ako Nina kalkuluje, provokovala ju do risku, mala nanič karty a bolo jej to jedno. Vyhecovala ju tým poštuchovaním do osudovej stávky. Obrala ich obe.  Hrali potom ešte jednu veľkú rundu odznova, tam už vyhrala Kaťa. Natália z času na čas vyhrala a dívala sa zvedavo na nich. Nakoniec ktosi zavolal Kati a tak odišla. Kostrička jej sa vzdialila, aj jej ťažký parfém. Nina upratala a zotrela stôl. Natália otáčala žetóny pomedzi prstami. Nina to zahliadla, vten moment Nata prestala.

-          Prečo ju nechávaš vyhrávať ? – spýtala sa zrazu .

-          Aj teba som nechala. – odvetila, vzala žetóny, karty a pred tým jak klasicky tresla dverami na prahu prehodila – Obrala by som Vás o všetko, tak sa aspoň bavím na vašej radosti a následnej neopatrnosti.. – ale zastavila sa na prahu .

Zošikmila oči a so záujmom sa otočila a spýtala sa.

-          Kedy si zbadala, že ju nechám vyhrávať ? – Nina stála a mlčala. Natália odniesla veci do izby ale vrátila sa k nej. Pristúpila k nej dosť blízko. Nina mala pocit, že sa jej podlomia nohy.

-          Ty si ma vyhecovala – povedala pomaly , Nina cúvla k dverám, ktoré boli otvorené. Natália sa o nich prudko oprela, stlačila Ninu k nim, dvere sa zaklapli. Nedotkla sa jej ani len vlasom .

-          Ty si ma vyhecovala ...“ cielene „ – povedala jej do ucha . To si musela zbadať ešte keď si si robila páročky dievča. -Stále šepkla a keď dohovorila len tak natesno sa dívala hrozne priamo do jej tváre. A skúmavo sa dívala na jej ústa, oči . Nina sa snažila dýchať normálne a prerývane povedala

-          Áno.. počas varenie a ... keď som jedla, ale nebola som si istá .. .

-          Podľa čoho si to zistila ? – skočila jej do reči netrpezlivo Natália. Stála tak, že Nina jej dýchala pomaly rovno do ucha. Či chcela alebo nechcela.

-          Vyhrávala si v tretej hre , pár krát ... a predsa si štatistka  ... a nechala si sa vyhecovať , pretože si potom vyhrala  – šepkala Nina.

Natália sa na ňu pozrela, usmiala sa a skúmavo otočila hlavu k druhému plecu . Nevedela rozhodnúť, či dievča pod jej rukami dýcha vzrušením alebo určitým strachom alebo žeby určitým strachom koreneným práve tým vzrušením z jej blízkosti. Skúmavo sa na ňu dívala znovu a znova. Bola pri tej tak tesne, že kedykoľvek ju mohla začať bozkávať. Nina ňou bola ňou viac menej zošachovaná, zľava stena , zprava Natáliina ruka, zozadu dvere, spredu Natália. Prešla jej len tak z rozmaru pomedzi stehná rukov , len náznak . Nina prižmúrila oči nechtiac a vydýchla akoby krátkou úľavou .

-          Heterosexuálky s lezbickými chúťkami, takých ja som už poznala celú kopu. – povedala ironicky Natália, odstúpila od nej, zadívala sa na Nininu prekvapenú tvár ...  a nechala ju tam stáť samú.

„Bože, ja nie som predsa na ženy... Mám pocit, že snáď vie vojsť do človeka. A potom tak brutálne víjde, akoby tým odchodom vzala vždy so sebou kus duše. “ – písala Nina . Na „duše“ padla kvapka a rozpila to.


Freskoidné príbehy | stály odkaz

Komentáre

  1. pekne píšeš, sygon
    rada čítam tieto tvoje psychopovídky
    publikované: 13.08.2009 17:52:03 | autor: KameliaB (e-mail, web, autorizovaný)
  2. .
    ja ich rada tvorim, vrazim do nich casto to, co v reale vobec nezazivam alebo s mojou povahou ani nejde zazit
    publikované: 14.08.2009 02:27:38 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Sygonka...
    a nepadlo ani slovíčko o učení sa. A čo sa robieva na intráku? No predsa sa učí! ((-:
    Bude aj pokračovanie?
    publikované: 14.08.2009 04:00:23 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Ujo radšej počúva,ako číta
    a tak mu to raz,niekde pri vode,dievča planktónovie zašušká ;)
    Šťastnú cestu
    publikované: 14.08.2009 07:15:53 | autor: Ujo T (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Hmmmmmmm...
    :)
    publikované: 14.08.2009 08:28:27 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. KaméliaB, v odkrývaní hlbín a zákutí ženskej duše
    môže byť sygon žiarivým vzorom pre mnoho autorov i autorky na blog.sk. (Ne)malou záhadou pre mňa zostáva, ako to sygon robí, že autenticky pôsobia aj pasáže jej príbehov, ktoré očividne nevychádzajú z osobného zážitku.
    publikované: 14.08.2009 09:21:30 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    sila!
    publikované: 14.08.2009 09:40:23 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Racan... :)
    autenticky vacsinou posobi bud to co prezivas alebo to po com tuzis...
    publikované: 14.08.2009 10:25:25 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. kiti, asi máš pravdu.
    Lenže kontroverzné túžby si treba vedieť priznať, mať odvahu sa o ne podeliť a schopnosť ich opísať :-).
    publikované: 14.08.2009 10:53:30 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  10. ved samozrejme :)
    a sygon je v tomto perfektna.. aj ked.. nedovolim si povedat ze su to jej skryte tuzby... hodnotim to len mojimi ocami z mojho uhla pohladu :) ale keby sa k nim nepriznavala sygon tak ja si ich adoptujem ;)
    publikované: 14.08.2009 11:01:53 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. ... som si hneď myslel
    že sa ti po rozume kde-čo prechádza :-).
    publikované: 14.08.2009 11:07:36 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Racan :)
    ved ako vzdy... co ma nepoznas? :)
    publikované: 14.08.2009 11:09:47 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ... práveže poznám :-).
    publikované: 14.08.2009 11:10:31 | autor: Racan (e-mail, web, autorizovaný)
  14. no toto.. :(
    a ja ze ta este stale niecim novym prekvapim.. a ty ze ma poznas.. ved to je cisto cista nuda... uz ta ani sokovat nemozem... ach jaj...
    publikované: 14.08.2009 11:15:45 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. naozaj je nuda
    vedieť, čo sa prechádza po rozume (viacerých) ľudí? tiež sa toho obávam, aby ma ľudia spoznali, pretože potom už strácajú záujem :( a ja tak veľmi chcem (vlastne už ani nie)...nakoniec sa všetci vytratia a ja neviem, prečo...

    možno, keď Nina spozná Natáliu, prestane pre ňu byť príťažlivá...
    publikované: 14.08.2009 11:43:45 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  16. dius... su len dve moznosti...
    ked zistis co druheme prechadza po rozume... bud ta zaujme natolko ze uz sa ho nepustis alebo stratis zaujem.... tak to predsa chodi :)
    publikované: 14.08.2009 11:45:19 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. a ako zistíš, že stratil(a) záujem?
    možno ťa nechce raniť a preto ti to nepovie...
    publikované: 14.08.2009 11:49:22 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  18. ako zistim ze strati zaujem?
    Ved to poznat... to je citit... :) s tym sa len treba vyrovnat... nemoze mat predsa zaujem kazdy... to by nefungovalo... niekto ma niekto nie... niekto ma a strati ho... niekto nema a zrazu sa objavi... :) a ty len musis ostat sama sebou :)
    publikované: 14.08.2009 12:00:10 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. jednoduché...
    spoznáš, vycítiš...a nemusí to byť strata záujmu, ale rešpektovanie novej etapy života...a to je chyba, pretože sa ľudia môžu od seba vzdialiť, aj keď to vlastne ani jeden z nich nechcel...

    jeden úsmev pre kiti ;) dík
    publikované: 14.08.2009 12:04:41 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  20. diuska vztahy su zlozite... :)
    ale ako sa hovori... vzdy bude vsetko dobre ;)

    usmevcek aj tebe.. a ja bezim za levom a za maminou do nemocnice.. paaaa :)
    publikované: 14.08.2009 12:07:42 | autor: kiti (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. asi sú,
    držím palce ;)
    publikované: 14.08.2009 12:13:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  22. hmmm
    noo dobre, tak čakám ďalej..:-)
    publikované: 14.08.2009 14:38:02 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. stale zaujimavejsie,
    najprv lesbicky vztah, potom kokain a na zaver pokrova partia...som zvedava dokedy sa budu takto tahat za prsty :D zaujimave detailne opisy, ktore urcite vychadzaju z autentickych zazitkov...:D
    publikované: 14.08.2009 19:46:40 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Má to spád,
    myslím si, že buď je autenticky prežitý, alebo si prečítala veľké množstvo kníh o lesbickej láskea máš fantáziu.
    Dnes nie je hanba, k tomu sa priznať. Plnohodnotný život sebasamého je podstatný a nie ohľad na drobnohľad okolia.
    Píš ďalej, veď na internáte sa toho veľa udeje.
    publikované: 14.08.2009 23:02:40 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. lasky
    Na intraku sa aj uci ale o tom sa nepise :) A asi bude, nikdy neviem, az ked pisem ..
    publikované: 14.08.2009 23:58:39 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Ujo T
    i ja veruze radsej pocuvam :)
    publikované: 14.08.2009 23:59:35 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  27. kiticko
    opet hmka :)
    publikované: 14.08.2009 23:59:52 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Racan
    dakujem :)
    publikované: 15.08.2009 00:01:10 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  29. dius 11:47
    uplne tomu co si pisala rozumiem
    publikované: 15.08.2009 00:04:45 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  30. zarus
    :)
    publikované: 15.08.2009 00:05:26 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  31. cokomilka
    ani ja neviem, dokedy sa budu tahat, ako dlho by sa mali :) ?
    Co sa autenticity tyka, som rada, ze som presvedciva :)
    publikované: 15.08.2009 00:07:13 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  32. dobre sa to číta :)
    je zaujímavé čítať príbeh o živote ľudí o ktorých takmer nič nevieme , nepoznáme ich myšlienkové pohnútky . Páči sa mi, že dávaš priestor myšlienkam , nevnucuješ žiadne svoje videnie , nechávaš všetko na čitateľa , nech si každý rozhodne sám čo si myslí . Keď tak rozmýšľam tak tí ľudia s inou orientácio to musia mať v živote sakramentsky ťažké . Najprv sa musia vyrovnať s faktom, že sú iní ako ostatní, potom s tým, že sú za to odsúdení , ale napriek všetkému sa musia naučiť s tým žiť a nájsť si svoje miesto na tom to svete . Som zvedavá na ďalšie pokračovanie . :)

    /P.S. Na začiatku ma rušilo, že si dala dosť rovnako znejúce mená :-)/
    publikované: 15.08.2009 00:10:29 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. vasilisa26
    som rada, ze to ma spad pre teba :) K domnienakm vzniku tohto pribehu sa nebudem vyjadrovat, lebo necitim potrebu, za to mam potrebu pisat si pribehy a konecne si ich zavesit trebars aj u seba.
    publikované: 15.08.2009 00:14:03 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  34. iris
    tesim, sa tvojmu komentaru. Nerada by som niekam tlacila, mam rada, ked cloveka nieco napadne vlastne, zaujme postoj/chce ho zaujat, porozmyslat. Niekedy by som vsetky tie myslienky okoloiducich chcela vidiet, nie preto, co si myslia o mojom pisani /i ked aj to je fajn/ ale prave pre ten postoj. Myslim, ze to maju homosexuali tazke , uz ked uvazim len zuzeny vyber a su ostrejsie sledovani, hlavne muzi ..
    publikované: 15.08.2009 00:19:17 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Zákutíia ženskej duše
    mystické a tajomné
    publikované: 15.08.2009 06:47:00 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Hovorte si, čo chcete, ale aj lezby potrebujú k životu: poriadne pretiahnúť!
    K lezbám a ich životu sa vyjadrovať nejdem (iba krátko, že podľa mňa je to choroba. Ale skôr to, že niektorí už od rozkoše nevedia, čo všetko si ešte vyskúšať?!), ale bolo mi hneď čudné to správanie pri hre v kartách, lebo keby sa jednalo o mužov, tak to by som dokázal pochopiť, ale žeby už aj ženy sa takto opičili po mužoch, tak to je pre mňa osobne novinka. Laco
    publikované: 15.08.2009 11:23:41 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. orava
    :)
    publikované: 15.08.2009 12:29:15 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Terč
    - pretiahnuť, akože mužmi :D ?
    - tvoj názor, že je to choroba, mi je cudzí, ale akceptujem ho
    - čo sa týka hrania pokru, je zjavné že tvoje natvrdlé mužské ego má túto hru úzko zviazanú s mužmi, z toho vyplýva aj scestná predstava, že by sa "ženy opičili po mužoch" . Ženám nechýba žiadne ústrojenstvo k hraniu pokru.

    publikované: 15.08.2009 12:38:16 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Citajuc Tercove nazory, nedivim sa, ze su poniektore radsej lezby.
    Terč možno patrí k tým, ktorí hlasujú za prerábanie homosexuálov...
    publikované: 15.08.2009 16:29:29 | autor: cokomilka bookzinova (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014